apieceoforpheus nav logo
apieceoforpheus logo
  • BIOGRAFIE

    BIOGRAFIE

A Piece Of Orpheus is medio 2008 ontstaan door samenkomst van Joop (drummer) en René (toetsenist). Met de aanvulling van een bassist, gitarist en zangeres was de band compleet. In 2009, de band bestond toen net een half jaar, werd Monsterpop gewonnen. En met het prijzengeld werd er een start gemaakt om de CD 'Remains of a Masterpiece' (2010) uit te brengen. Deze is door het publiek warm ontvangen.
 
 
Wat betreft de muziek van A Piece of Orpheus, de songs zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. De muzikanten die in andere bands hun ervaring hebben opgedaan zorgen voor diverse invloeden en zo ontstaat het eigen geluid van A Piece of Orpheus. Er zitten ballads bij, maar ook songs met metal- en symfo-invloeden. De band wordt nog wel eens vergeleken met bands als Dreamtheater, Within Temptation, Evanescence en Epica, maar ook wordt er gezegd dat sommige muziekgedeelten invloeden hebben van Alan Parsons project. En toch zijn ze niet met een andere band te vergelijken en maken ze een eigen sound.
 
 
In 2013 zijn ze weer de studio ingegaan om een aantal nummers op te nemen, de verwachting is deze in 2014 te releasen. De band is serieus van aanpak en schittert op het podium, of dat nou klein of groot is, ze maken er een boeiende avond van. De band kan het publiek steeds verrassen, op muzikaal gebied en op visueel gebied en alle nummers worden live gespeeld. Met A Piece of Orpheus ga je op reis in de muzikale beleving van de wereld, zoals zij dit zien. Zeker de moeite waard om te beluisteren wat zij te vertellen hebben.
 
 
A Piece Of Orpheus is:
Drums : Joop Schröter
Toetsen : René van Spanje
Zang : Lisette de Ruiter
Bas : Erwin Vleder
Gitaar : Eldert Steinvoort
 
 
A Piece of WAT? FF een bandnaam verzinnen, dat is namelijk niet zo heel makkelijk. Maar na lang zoeken en brainstormen wisten we het: A Piece of Orpheus. En wat bedoelen we daar nou mee? Orpheus was een mythologisch figuur, een dichter en zanger, die bepaald niet lekker aan zijn einde is gekomen. Hij is in stukken gescheurd door een aantal minnaressen. Nou wordt een "piece" in het Engels ook gebruikt om aan te geven dat het om een muziekstuk gaat. Ja wel, over de naam is nagedacht.